Uskalla asettaa hyvinvointisi etusijalle | ASTRALTV.FI
Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Rekisteröityneille korttimaksajille 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Spiritualismi

Uskalla asettaa hyvinvointisi etusijalle

Ihminen, joka on taipuvainen miellyttämään ja hoivaamaan rakkaitaan sekä läheisiään, unohtaa joskus, että myös omasta jaksamisesta on tärkeää pitää huolta. Jos tunnistat tästä itsesi, tämä artikkeli on juuri sinulle! On aika asettaa terveytesi ja onnellisuutesi etusijalle.

Uhraudutko liikaa toisten vuoksi? Jos uhraudut toisten puolesta jopa oman turvallisuutesi ja terveytesi uhalla, on aika ottaa askel taaksepäin ja arvioida tilannetta. Annatko itsestäsi kaiken energian muiden asioiden hoitamiseen ja muista huolehtimiseen? Liiallinen kuormitus voi asettaa mielesi ja kehosi stressitilaan, mikä vaikuttavaa haitallisesti jopa fyysisin oirein ja sairauksin. Jos et itse ole kunnossa, et voi myöskään antaa parasta rakkaimmillesi.
 
Esimerkiksi työssä, jossa pidät huolta toisista ihmisistä ja heidän perustarpeistaan, voi itsensä huolehtimisesta tulla toissijainen, kun prioriteetit ovat läheisissä tai omissa lapsissa. Muiden kylvettäminen ja pukeminen on fyysisesti raskasta työtä. Oman ulkonäön miettiminen tällaisessa tilanteessa voi tuntua turhalta, mutta sillä voi olla pidemmän päälle vaikutusta myös yksityiselämään ja henkilökohtaiseen hygieniaan sekä itseluottamukseen.

Uskalla asettaa hyvinvointisi etusijalle

Jos mahdollista, ota hetki aikaa itsellesi niin, että pidät muut kiireisinä esimerkiksi viihteen tai jonkun tehtävän parissa. Käytä valvontajärjestelmää, kuten monitoria tai vauvakameraa, jotta voit hetken olla toisessa huoneessa, mutta silti lähettyvillä. Teknologian käyttäminen apuna antaa sinulle enemmän liikkumavaraa, mutta kuitenkin niin, että kuulet tai näet jos sinua tarvitaan.
 
Jos yksityinen lisäaika päivään valmistautumiseen on jostain syystä mahdoton, yritä tehdä se työsi tai tehtäviesi lomassa. Tee ihonhoito- ja kauneusrutiinisi samalla, kun lapsesi tai hoidettavat ovat leikkimässä tai jonkun aktiviteetin parissa. Tee itsellesi hemmotteleva kasvohoito ja jalkakylpy samalla, kun lapsesi ovat kylvyssä.
 
Tässä siis pari esimerkkiä siitä, miten pystyt integroimaan henkilökohtaisen hyvinvoinnin muihin päivän rutiineihin; käytä hyväksesi teknisiä apulaitteita pitääksesi silmällä muita, ja sisällytä omat hyvinvointirutiinisi muiden rutiinien lomaan. Koska jokainen päivä on erilainen, saatat joskus joutua hieman soveltamaan, mutta tärkeintä on, että muistat pitää huolen myös itsestäsi.
 
Rakkaus läheisiä kohtaan ei tarkoita sitä, että sinun pitää asettaa heidät täydellisesti itsesi edelle niin, että hukkaat itsesi. Uskalla siis ottaa askel kohti omaa hyvinvointia ja itsesi asettamista etusijalle. Aluksi tämä voi tuntua vieraalta ja hieman epämukavalta, mutta näin jaksat pitää huolen myös lähimmäisistä. Sinä olet tärkeä ja sinulla on merkitystä.
 
Uppoudu uuteen tunteeseen tehdä jotain hyvää itsellesi ja anna itsesi tuntea olosi upeaksi. Pidä mielessä, että ne, joista välität ja ne, jotka tarvitsevat huolenpitoasi, tarvitsevat sinun myös tuntevan itsesi hoivatuksi. Kun omistat aikaa ja vaivaa varmistaaksesi oman hyvinvointisi, kaikki, jotka luottavat sinuun, hyötyvät yhtä paljon tai vieläkin enemmän kuin sinä.
 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Taika
Alanumero:
 
Onerva
Alanumero:
 
Elli Roth
Alanumero:
 
Tuulia
Alanumero:
 
Eva Maria
Alanumero:
 
Sofia Teräs
Alanumero: