Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
 
Tarvitsetko apua?
Spiritualismi

Anteeksipyynnöstä

Anteeksi. Niin kaunis pieni sana, joka on liian harvoin sanottu ja kuultu. Se on myös yksi ensimmäisistä sanoista, jonka opimme lapsena.

Jokaisen meistä on täytynyt pyytää jotakin joltakulta anteeksi ja tiedämme miten vaikeaa on saada sanoja suustaan silloin. Anteeksipyyntö on kuitenkin ensimmäinen ja suurin askel rikkoutuneen suhteen korjaamisen tiellä, oli kyse sitten henkilökohtaisista suhteista tai työelämästä. Vaikka pyyntö ei tee tehtyä tekemättömäksi sen takana on kunnioitus toista ihmistä kohtaan.

Kaikenlaisissa vuorovaikutuksissa sattuu epäonnistumisia, konflikteja ja virheitä. Silloin osapuolet purkavat kiukkuaan ja laskevat suustaan asioita, joita katuvat sitten myöhemmin. Yksi suurimmista syistä siihen, että ihmiset käyvät erilaisissa terapioissa on pyrkimys selvittää henkilökohtaisia konflikteja, sekä petetyksi ja loukatuksi tulemista.

Painaako mieltäsi jokin tilanne, missä olet loukannut Sinulle läheistä henkilöä? Asia tuntuu vaikealta ottaa puheeksi. Tarvitsisitko tukea ja neuvonantoa tällaiseen tilanteeseen? Minulla on omakohtaisia kokemuksia tilanteista, joissa minä itse tai autettavani ovat kantaneet suuria taakkoja sisimmässään. Tämmöisestä tilanteesta on ulospääsy.

Tämmöisestä tilanteesta on ulospääsy.

Joillekin anteeksipyytäminen on lähes mahdotonta. Huomaamme heidän olevan pahoillaan, mutta anteeksipyytäminen ei vain onnistu. Silloin henkilö ajautuu helposti kieltelyyn, vähättelyyn ja jopa suoranaiseen valehteluun, jolloin tilanteesta päästään nopeasti pois, käsittelemättä asiaa sen enempää. Pahoillaan oleva käytös ei korvaa anteeksipyyntöä, vaan tapahtuneet asiat jäävät negatiivisesti mieleen. Silloin muodostuu lisäongelmia ja henkistä taakkaa ja tämän seurauksena lähtee oravanpyörä helposti pyörimään. Silloin on vaikea hypätä vauhdista pois.

Kun pyydämme anteeksi, se tuo voimakkaita tunteita pintaan, kuten pelkoa, häpeää, syyllisyyttä ja suruakin. Joudumme tunnustamaan myös itsellemme epäonnistumisen ja vajaavaisuutemme, kun pyyntö toteutetaan sydämestä asti.

Anteeksipyyntö pelottaa, koska mietimme sen seurauksia ja sitä, miten toinen osapuoli suhtautuu asiaan. Kuitenkin, kun se tehdään aidosti, vilpittömästi ja rehellisesti, sillä on myönteisiä seurauksia. Tällöin loukattu osapuoli kykenee ottamaan vastaan anteeksipyynnön.

Tällöin loukattu osapuoli kykenee ottamaan vastaan anteeksipyynnön.

Joskus asiat menevät niin, ettei enää ole mahdollista esittää anteeksipyyntöä. Silloin ainut keino on käsitellä asia sisäisesti itsensä kanssa ja antaa itselleen anteeksi.
Asiat voivat olla hyvin vakavia ja "satutettu" on saanut koko elämänsä mittaisia haavoja, onnistumatta saamaan elämäänsä tasapainoon. Usko ja luottamus ovat menneet kanssakulkijoihin. Tällöin on hyvin tärkeää hakea apua läheisiltä, vertaistukiryhmistä ja terapiasta.

Etkö tiedä miten lähtisit toimimaan anteeksipyynnön suhteen tai onko epäselvä tilanne, mitä pyytäisit anteeksi? Joskus toinen osapuoli käyttäytyy niin, että et edes tiedä, mikä häntä loukkasi. Älä kanna syyllisyyttä sydämessäsi kauempaa vaan tartu auttavaan käteeni, soittamalla minulle.
 
Nyt on hetki, kun pystyn tarjoamaan Sinulle arvokasta apua ja tätä kautta elämäsi laadun parantuminen saa mahdollisuuden. 
 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Hannele
Alanumero:
 
Taika
Alanumero:
 
Eva Maria
Alanumero:
 
Sirpa
Alanumero:
 
Raili
Alanumero:
 
Mirja
Alanumero: