Sisäisen siivouksen 4. osa | ASTRALTV.FI
Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Rekisteröityneille korttimaksajille 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Henkisyys

Sisäisen siivouksen 4. osa

Aiemmissa artikkeleissa on tullut esille hyvinkin käytännönläheisiä keinoja lähestyä itseään. Kirjoittaminen, maalaus, piirtäminen, aamuaskareet, käveleminen luonnossa..kaikkiin noihin liittyy tietoinen tekeminen, läsnäolo siinä, mitä milloinkin tekee ja miksi, mihin asiaan tahtoo selkeyttä?

Tekeminen, liike aktivoi aivosoluja ja ikäänkuin avaa ovia ja ikkunoita, joista mielessä pyörivät asiat pääsevät ulos. Kävely ulkona on jo konkreettista ajatusten ulkoistamista. Kaikki ongelmat eivät kuitenkaan lähde kävelemällä, eikä pelkällä liikkumisella, vaan silloin voi yhdistellä kirjoittamista, piirtämistä, maalausta, huonekalujen paikan vaihtoa jne., jotta energia saadaan liikkumaan ja kotonakin asioita voi konkreettisesti katsoa eri näkökulmista, vaihtamalla tosiaan huonekalujen paikkaa, sekä taulujen ja värimaailman muuttamisella. Pikku jutuilla, esim. värikkään tyynyn hankinnalla mieli piristyy kummasti.

Sisäisen siivouksen 4. osa

On asioita, jotka ovat juurtuneet ja varastoituneet solumuistiin hyvinkin kaukaa lapsuudesta, jopa sikiöajalta, nostaen sitten päätään, kun saa raivattua tilaa muulta tunnekuormalta. Mitenkäs niihin voisi suhtautua ja kuinka alkaa purkamaan tuota vyyhtiä?

On ihan normaalia, että kuljetamme mukanamme elämämme aikana koettuja, kuultuja, nähtyjä, haistettuja ja maistettuja muistoja, varsinkin niitä, jotka ovat jääneet selvittämättä, ymmärrystä vaille. Ne varastoituvat mieleemme ja kehoomme, kunnes alkavat kolotusten, painajaisten tai erilaisten stressi reaktioiden kautta purkautua tullakseen huomioiduksi. Valitettavan usein turvaudutaan lääkkeisiin, alkoholiin, tupakkaan, sokeriin yms. enemmänkin riippuvuutta aiheuttaviin ulkoisiin lohdukkeisiin, eikä lähdetä selvittämään mitä tuo tunne pitää sisällään. On ymmärrettävää, että pelko voi estää katsomasta taaksepäin, pakeneminen ymmärretään usein eteenpäin menoksi, menestykseksi, mutta pääseekö sitä eteenpäinkään, ellei näe mistä on tullut?

Miten sitten voi nähdä taakse, jos ei muista mitä on tapahtunut esim. lapsuudessa, jos on sulkenut jonkun osan pois tietoisuudestaan, lukinnut tunteensa, mutta alitajuinen mieli alkaa nostaa niitä ylös vanhempana erilaisina tunteina, kuten ahdistus, masennus, pelot, sairaudet, kivut?

Sisäisen siivouksen 4. osa 2

Yksi hyvä keino on katsella vanhoja valokuvia, antaa kuvien lojua pöydällä useamman päivän, vaihdellen niiden paikkaa, kuin palapelin palasia, pysähtyä välillä jonkun kuvan kohdalle ja kuulostella, havainnoida mitä tunteista se herättää. Kuvat voivat myös olla siltana keskusteluun kuvassa olevan henkilön kanssa, joko ihan fyysisesti tai ajatustasolla. Kuvien kautta saatu yhteys pitää sisällään jo muodon, eli henkilön tai tapahtuman, joka vahvistaa tunnekokemuksen ja siten väylän tunteiden kohtaamiseen.

Jos haluat tietää ja keskustella aiheesta lisää, niin soita minulle!

ANSA

 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Isabella
Alanumero:
 
Inkeri
Alanumero:
 
Elli Roth
Alanumero:
 
Kaia
Alanumero:
 
Sirpa
Alanumero:
 
Eva Maria
Alanumero: