Yksinäisyyden aika | ASTRALTV.FI
Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Rekisteröityneille korttimaksajille 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Henkisyys

Yksinäisyyden aika

Sanotaan, että yksinäisyys tappaa eniten. Se on varmasti totta, sillä siihen usein liittyy niin paljon. Ihminen syntyy sosiaaliseen ympäristöön ja kasvaa vuorovaikutuksessa toiseen ihmiseen. Ilman toista ihmistä emme voi peilata itseämme, tunteitamme ja ajatuksiamme. Toisen ihmisen kanssa on myös hyvä jakaa ilot ja surut. Keskustella ja pohtia elämän kysymyksiä. Jakaa yhteisiä muistoja ja suunnitella tulevaa. Koskettaa ja tuntea olevansa tärkeä edes yhdelle ihmiselle.

Joskus kuitenkin elämä heittelee ja jäämme ehkä yksin syystä tai toisesta. Ystävät ovat menneet rajan taakse tai muuten vaan hävinneet ympäriltä. Yksinäisyyteen on kaikilla omat syynsä ja usein emme itse ole voineet vaikuttaa siihen miksi jäimme yksin. Toki on valittua yksinäisyyttä, mutta silloin siitä ei tunne huolta ja murhetta vaan nauttii elämäntilanteesta. 
 
Tänä päivänä yksinäisyydestä puhutaan varmasti enemmän kuin koskaan. Saamme joskus lehdistä lukea, miten joku on löydetty asunnosta kuolleena, kun kalman haju on levinnyt jo ympärille. Kukaan ei ole kaivannut tai kysellyt perään. Se saa ajattelemaan miksi näin on käynyt ja miettimään tämän kyseisen ihmisen elämänkaarta. Se myös pysäyttää miettimään omaa elämää ja ihmisiä vierellä. Mikään ei ole itsestäänselvyys ja emme aina voi tietää mitä elämässä on suunniteltu käyvän. On siis hyvä joskus pysähtyä ja kiittää jos mahdollista, ympärillä olevista ihmisistä.    

Yksinäisyyden aika
  
Ihminen, joka ei itse ole valinnut yksinäisyyttä kärsii usein masennuksesta ja ikävästä. Odottaa, että edes joku tulisi käymään ja kysyisi mitä kuuluu. Olisi jollekin se näkyvä, tärkeä ja tarpeellinen. Meillä on useita tuhansia yksinäisiä ihmisiä ympärillä, niin nuoria kuin vanhoja. Lapsikin voi tuntea itsensä yksinäiseksi esimerkiksi jos on kiusattu tai ei ole yhtään ystävää.

Yksinäisyys ei tunne rajoja ja se aiheuttaa paljon erilaisia ongelmia ihmisille. Vanhusten päihde/peliriippuvaisuus ja vanhustenhoito sekä kotihoidon tuen väheneminen ovat olleet tärkeitä aiheita mediassa viime aikoina. Usein näidenkin ihmisten takana on yksinäisyys.
 
Tässä päivässä tuntuu olevan jotain sellaista, että ihmisyys on kateissa. Puhutaan markkina-arvoista ja kannattavuus mitataan rahassa. Leipäjonot mietityttää ja on yhä useammalle elinehto, sillä rahat eivät riitä enää edes elämiseen. On ollut pitkään kovien arvojen aika, mikä herättää monia myös katsomaan elämää toisesta näkökulmasta. 

Olisiko sittenkin tärkeämpää kuunnella, olla läsnä ja huomioida lähimmäistä. Nostaa yhteiskunnan arvoiksi toisen ihmisen kunnioittaminen ja läsnäolemisen taito. Voisiko näillä arvoilla rakentaa parempaa yhteiskuntaa ja vähentää ihmisten yksinäisyyttä. Uskon, että se olisi mahdollista jos me jokainen katsoisimme ympärille ja ojentaisimme auttavan käden sekä kysyisimme mitä sinulle oikeasti kuuluu. Istuisimme viereen, pysähtyisimme kuuntelemaan, sillä juuri nyt sinä olet minulle tärkeä.    
   
T.Raija energiaterapeutti, ratkaisukeskeinen perheterapeutti
 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Isabella
Alanumero:
 
Inkeri
Alanumero:
 
Eva Maria
Alanumero:
 
Elli Roth
Alanumero:
 
Kaia
Alanumero:
 
Sirpa
Alanumero: