Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Tarjous korttimaksu 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Spiritualismi

Takkuileva parisuhde

Parisuhteen suurimmat viholliset ovat tulkinta ja oletus. Kun keskusteluyhteys ei toimi, arki takkuilee. Pienillä itsestä lähtevillä asennemuutoksilla on usein suuri merkitys parisuhteen laadun kohennuksessa.

 

Parisuhteen suurimmat viholliset ovat tulkinta ja oletus. Näiden väärien ajatusmallien pauloihin ajaudutaan yleensä vuosien saatossa. Mutta yhä useammin kohtaan työssäni myös nuoria pareja, joilla keskusteluyhteys ei toimi ja arjessa tulkitaan toisen sanomisia, sanomattomuuksia ja eleitä väärin sekä oletetaan asioita kysymättä tai tarkistamatta kumppanilta todellista asiantilaa. Pahimmassa tapauksessa olettamukset kumpuavat edellisestä suhteesta tai jopa omien vanhempien esimerkeistä.

Muutos lähtee aina itsestä

Työssäni kuulen usein, että kumppani ei puhu eikä muutu. Toista henkilöä onkin vaikea muuttaa, varsinkaan, jos hän ei itse näe siihen tarvetta. Mutta on mahdollista muuttaa omaa suhtautumista ja pyytää puolisoa pysähtymään ja keskustelemaan. On myös hyvä tarkistaa, kuunteletko itse kumppaniasi. Kuuletko, mitä hän oikeasti sanoo. Käännä siis ”miksi minä tekisin, kun kumppanikaan ei tee” -ajatus positiivisesti ”koska minä teen, tee sinäkin” –periaatteeksi.

Takkuileva parisuhde

Parien kanssa työskennellessäni annan heille usein kotitehtäväksi ainakin kerran viikossa tietoisesti tehdä tai sanoa jotain hyvää toiselle ja myös antaa hyvää palautetta kumppanin tekemisestä tai sanomisesta. Tämä harjoitus vahvistaa hyvän näkemistä ja kun huomioit, että oma puoliso on huomannut esim. kuinka valmistit hänen lempiruokaansa tai veit roskat ulos (vaikka ei ehkä ollutkaan sinun vuorosi), se kasvattaa automaattisesti hyvän tekemisen ja sanomisen tarvetta myös puolisossasi. Toki tämä ”tehdään toisillemme hyvää ja annetaan positiivista palautetta” -sopimus pitää tehdä yhdessä, jotta kumpikin on samassa juonessa mukana eikä kaikki työ kaadu lopulta vain toisen niskaan. Muutaman kerran olen työssäni törmännyt vähän itsepintaisempaankin yksilöön, mutta lopulta hekin ovat leikkiin mukaan lähteneet ja huomanneet, että parisuhteen arkeen on tullut tämän harjoituksen myötä paljon keveyttä ja iloa.

Jos haluat neuvoa parisuhteesi tilanteeseen, soita minulle. Voimme yhdessä katsoa, miten juuri teidän parisuhteen laatua voidaan saada parannettua.

Rakkaudella
Jaana Rusi

 

Suositukset

Olen myös samaa mieltä taustahenkilöiden esittelystä, joskus lähemmäs tunti menee siihen.
Pike
2020. marraskuuta 24.
Alanumero: 434
VapaaEi paikallaVARATTU
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Kristiina
Alanumero:
 
Jussi
Alanumero:
 
Onerva
Alanumero:
 
Taika
Alanumero:
 
Tarja Sahari
Alanumero:
 
Sandra
Alanumero: