Kosketusta koteihin | ASTRALTV.FI
Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Rekisteröityneille korttimaksajille 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Henkisyys

Kosketusta koteihin

Kosketuksen voimaa tuskin voi liikaa ylistää, jokainen tarvitsee toisen ihmisen kosketusta, ilman sitä ei lapsikaan kasva ja kehity. Olemme siis riippuvaisia kosketuksesta, mutta minkälaisesta kosketuksesta?

Kosketuksella on suuri merkitys kommunikoinnissa, varsinkin jos ei löydy riittävästi sanoja ilmaisemaan tunteita. Kosketuksella lohdutamme surevaa, parannamme kipua tai vaikka kommunikoimme eri kieltä puhuvan kanssa.

Olet ehkä joutunut tilanteeseen, jossa läheisensä menettänyt ihminen hautautuu suruun, eikä häneen saa yhteyttä sanojen avulla, mutta lämmin myötätuntoinen halaus avaa kyynelkanavat ja suru voi purkautua itkuna ulos. Tässä läsnäoleva kosketus auttaa surutyössä.

Alitajuinen mieli aktivoituu lepotilassa, rentoudessa, sallimuksen sekä hyväksymisen tilassa. Läsnäoleva kosketus ohjaa alitajuiseen, hieman euforiseen antautumisen tilaan. Antautuminen itselle, vapautuminen egon hallinnasta, edes hetkeksi, on vapauttavaa ja uutta näkökulmaa avaavaa. Intuitiivisuus asustelee tuolla alitajuisessa mielessä, kosketuksen avulla saa yhteyden intuitiivisuuteen. Uusia asioita ja ideoita kumpuaa mieleen, vanhoja jumittuneita ajatusmalleja ja toimintatapoja väistyy. Kosketus uudistaa kehoa ja mieltä, sillä vanhaa kuoritaan pois tehden tilaa uudelle.  

Esimerkiksi masentunut ihminen

Esimerkiksi masentunut ihminen, joka ei näe valoa tunnelinpäässä, painajaiset hyökkäävät heti kun jää yksin, elämänilo on kadoksissa, mikään ei tunnu miltään. Läsnäoleva kosketus tuo takaisin kehoon, omien rajojen sisälle, josta voi turvassa katsoa ulkoista maailmaa.  Entäs vaihdevuosien pyörteissä oleva nainen, joka ei saa yhteyttä kehoonsa, kun mieli pörrää muutoksen härdellissä?  Kosketushoidoista saa apua itsensä hyväksymiseen ja uusien näkökulmien sekä mahdollisuuksien oivaltamisen. Hellyys ja armollisuus itseä kohtaan voi aktivoitua toisen kosketuksen kautta, ottamalla vastaan ja antautumalla kosketettavaksi. Hellyyden ja armollisuuden jakaminen antaa positiivista ja syvällistä merkitystä omalle olemassaololle, auttaen elämän ilon palauttamisessa. Muutosten myllerryksessäkin säilyy kosketus itseen ja yhteys ympäröivään maailmaan.

Minä löysin kosketuksen voimaannuttavan vaikutuksen nimenomaan elämäni isojen muutosten keskellä, olin ajautunut kriisiin.  Äly tai tieteelliset tutkimukset eivät auttaneet. Kävin lukuisissa erilaisissa kosketushoidoissa, joista sain helpotusta ja kehooni kumuloitunut stressi alkoi purkautua, ilman järjellistä selitystä, eikä sitä tarvittu. Hoidoissa usein vapisin ja tutisin, keho reagoi voimakkaasti, mutta kaikki tuo reagointi oli stressin purkautumista kehostani. Nuo kosketushoidot ohjasivat minua lähemmäksi minua, sitä kuka olen kokonaisuutena, ihmisenä. Ikäänkuin vanhoja viittoja olisi kuorittu pois kehostani ja sitäkautta mielestäni. Vapauttavaa!

Läsnäoleva kosketus
Intuition ottaminen mukaan koskettamiseen vapauttaa päivätajunnan rajoitteista, jokainen osaa koskettaa ja olla läsnä. Harjoittelu ja kaikkien aistien aktivoiminen vapauttaa mielen rajoitteet ja avaa sydämen, ikään kuin koskettaisi itseään. Tässä tuleekin se ajatus, että miten haluat itseäsi kosketettavan, kosketa muita. Tunteella, lempeydellä ja läsnäololla saa hyvää aikaan, joka palvelee ja tuottaa iloa molemmille osapuolille. Kannattaa kokeilla ja ottaa vaikka iltaohjelmaksi koko perheelle. Kosketus rauhoittaa ja rentouttaa, jos asiat pyörivät päässä ja olo on levoton. Kosketus aktivoi oksitosiinihormonin tuotannon, joka saa aikaan hyvänolon tunteen. Kehomme siis tuottaa itse hyvää oloa, jahka aktivoidumme ottamaan sitä vastaan toisen kosketuksen kautta.

Kosketus kotona

Kosketus kotona voi olla vaikka jalkapohjien tai käsien hierontaa, läsnäoloa voi harjoitella keskittymällä aistimaan miltä hierottavasta ja hierojasta tuntuu. Vastavuoroisuus kuuluu myös asiaan, molemmat saavat kokea pyyteettömän vastaanottamisen ja antamisen. Tärkeintä on pysähtyminen kehon äärelle, ajatukset voivat hiljentyä ja jäljellä on vain kosketus.

Olisitko Sinä valmis harjoittelemaan vahvempaa läsnäoloa kosketuksen avulla? Olisiko Sinulla 15min aikaa päivässä läheisen jalkapohjien tai käsien hierontaan? Uskon, että on!

Jos haluat kuulla lisää kosketuksen vaikutuksista, niin soita minulle.
 
 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Isabella
Alanumero:
 
Inkeri
Alanumero:
 
Eva Maria
Alanumero:
 
Elli Roth
Alanumero:
 
Kaia
Alanumero:
 
Sirpa
Alanumero: