Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Tarjous korttimaksu 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Rakkaus ja parisuhde

Narsismin varjossa

Rakastuit yhä enemmän ja olit valmis vakavaan suhteeseen hänen kanssaan ja muutitte yhteen eli koko ihana tulevaisuus oli teidän. Perustitte perheen ja arki alkoi.

Nyt katsot ihmistä johon rakastuit ja näet ehkä jo valheen kasvot. Ihmistä joka on muuttunut ja kaikki rakkauden hyvät teot kadonneet paitsi silloin, kun hän tarvitsee jotain. Elämäsi kumppani yrittää kaikin tavoin saada sinut tuntemaan itsesi huonoksi, sillä sinä olet hänen mielestä kaiken pahan alku. Vain sinussa on syy jos esim. lapset sairastaa tai eivät nuku öitä tai koulun käynti ei suju tai teidän parisuhde on huono eikä seksiä ole tarpeeksi.

Hänen mielestään sinä et ole hoitanut kasvatusta hyvin tai muuten olet huono äiti/vaimo ja hän olisi mielestään ansainnut paremman vaimon, koska hän on täydellinen kaikessa. Hän tekee kaikkensa nöyryyttääkseen sinua henkisesti ja usein myös fyysisesti. Kaikki tämä tapahtuu seinien sisäpuolella, koska ulkoisesti hän näyttelee mitä parhainta puolisoa ja siksi tunnet, ettei kukaan varmaan uskoisi hänen todellista minää.

Narsismin varjossa

Alat uskomaan, että olet ansainnut tämän kohtelun ja hakemaan syytä itsestäsi. Masennut ja olet yksinäinen, koska ystäväsi ovat kadonneet miehesi vuoksi. Hän on tehnyt kaikkensa, että et ole ehtinyt tavata ystäviäsi ja hänen mielestä ystäväsi ovat pohja sakkaa. Myös perheesi on hänelle uhka joten hän yrittää kaiken tavoin erottaa sinut heistä. Hänen mielestään sinä et tarvitse ketään muuta kuin hänet, sillä hän on kaikki mitä tarvitset. 
Olet siis törmännyt narsismin kasvoihin jos kaikki tämä tuntuu tutulta sä. Olet törmännyt ihmiseen joka on itsekin rikki sisältä, mutta ei voi kohdata omia tunteita, koska sitten saattaisi hajota kokonaan. Hänelle toisen alistaminen ja oman kaikkivoipaisuuden ylläpitäminen on keino pysyä kasassa. Todennäköisesti hän ei itse edes huomaa itsessään mitään käytöksessä, koska kaikki paha olo on ulkoistettu ja johtuu muista ihmisistä. Narsismi siirtää oman pahan olon muihin ja kun yksi suhde loppuu, niin hän hakee seuraavan uhrin ja sama peli jatkuu.

Narsismin uhrille menee yleensä vuosia, että hän tajuaa tilanteen ja rupeaa pikkuhiljaa ymmärtämään ettei olekaan se huono ihminen. Jatkuva ylivalta suhteessa on saanut hänet alistuvaksi ja itsekunnioituksen menettäneeksi. Ennen niin valoisa, sosiaalinen ja itseään kunnioittava ihminen on tänään kuin varjo entisestä. Myös keho on lukossa ja paniikki häiriöt sekä ahdistukset sydämen alueella vie voimat.

Narsismin uhri tarvitsee paljon tukea ympäriltä, että hän pääsee irti valheellisuudesta ja alkaa ymmärtämään tilanteensa ja hakemaan apua. Myös ystävät/perheenjäsenet tarvitsevat tukea, sillä narsismin varjossa eläminen vaikuttaa usein moneen lähellä olevaan ihmiseen.
Jos kirjoitus tuntuu tutulta ja tunnistat siitä jotain oman tai tutun elämästä ja tarvitset apua, niin soita minulle. Muista, että et ole yksin, sillä narsismin varjon kokee ja on kokeneet monet ihmiset. Olen nähnyt ja tukenut useita, jotka ovat taistelleet narsismin varjosta itsensä irti ja vihdoin ymmärtävät olevansa rakastettavia, ihania ihmisiä ja elävät nyt oman näköistä hyvää elämää. Älä syytä itseäsi vaan hae apua.
 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Anne Virpikari
Alanumero:
 
Ulpu
Alanumero:
 
Kaarina
Alanumero:
 
Niitta
Alanumero:
 
Johanna Karpov
Alanumero:
 
Taika
Alanumero: