Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Tarjous korttimaksu 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Spiritualismi

Mitä positiivista kateudesta voi oppia?

Kateus on pahaa oloa tuottava tunne, mutta siitä voi oppia myös jotakin positiivista. Kateutta tutkimalla voi parantaa omaa itsetuntemusta, jonka kautta elämänlaatu paranee ja kateudesta voi päästä kokonaan eroon.

Kukka-Maaria


Kateus on yksi sellaisista tunteista, joita pidetään ehdottoman negatiivisena. Siitä voi kuitenkin oppia jotakin positiivista, koska sen avulla voi syventää itsetuntemusta ja saada siitä kipinää parantaa omaa elämänlaatua. Ne aiheet ja asiat joista ihminen on kateellinen, ovat yleensä sellaisia, mitä omasta elämästä puuttuu. Kun tunnistaa kateutensa kohteet, tunnistaa samalla ne aiheet, jotka omassa elämässä kaipaavat jonkinlaista työstämistä ja parantamista. Ihminen on kateellinen asioista, joita muilla on, jotka olisivat myös oman elämänlaadun kannalta tärkeitä, mutta niistä on itsellä vajetta. Kateuden parhaita vastalääkkeitä ovat itsensä arvostaminen ja oman itsensä kehittäminen. Kesytä kateus, niin voit päästä siitä kokonaan eroon. Joka ikinen negatiivinen tunne on piilotettu positiivinen oivallus.

Joka ikinen negatiivinen tunne on piilotettu positiivinen oivallus.

Uskon, että jokaisella negatiivisella tunteella on tarkoitus opettaa meille jotakin, jotta elämämme laatu paranee. Kun negatiivinen tunne tulee, se antaa kaksi mahdollisuutta: katkeroitua, tai kasvaa vahvemmaksi sen antaman opetuksen kautta. Kun valitsee henkisen kasvun, negatiivisesta tunteesta on mahdollista päästä kokonaan eroon. Katkeroituminen on henkinen umpikuja, jonne jää jumiin ja vellominen huonossa olossa kestää. Umpikujalta pois pääsyyn ainoa mahdollisuus on kääntyä kohti henkistä kasvua. Koita jaksaa työstää mieltäsi, koska elämänlaatusi tulee paranemaan. Kukaan ei ole kohtalon uhri, vaan jokaisella on voima vaikuttaa oman elämänsä suuntaan. Aina, kun on toivoa, on myös voimaa. Niin kauan kuin sinulla on toivoa, vaikka kokisit olosi täysin voimattomaksi, sinulla on silti vielä voimaa!
 
Kateus on katala tunne, joka saa meidät tuntemaan olomme riittämättömäksi ja huonoksi ihmiseksi. Vertaamme itseämme toisiin, joiden elämän tai ominaisuudet haluaisimme omaksemme. Kateuden tunne saattaa johtaa lisäksi myös vihaan, häpeään ja pelkoon. Kateus aiheuttaa kuvitelmia, että joidenkin ihmisten elämä on pelkkää tanssia kukkaketojen halki. Mutta, se on nimenomaan kuvitelmaa. Kun mietimme hieman syvällisemmin voiko kenenkään elämä kuitenkaan olla aivan täydellistä, päätyy loppujen lopuksi kielteiseen vastaukseen.
 
Muista - älä kadehdi sellaisen ihmisen iloja, jonka suruja et tunne. Onnellisten hetkien takana voi olla kipuja, joiden takia kuka tahansa sallisi sellaisia suruja kokeneelle ihmiselle myös onnen jyväsiä. Kateus vääristää havaintoja.
 
Olen havainnut, että sosiaalinen media on nykyaikana yks iso kipinä kateuden syttymiselle, koska ihmiset laittavat näkyville valtaosin vain onnellisia, kauniita kuvia elämästään. Näistä syntyy illuusio täydellisestä elämästä. Näiden kuvien takana on kuitenkin elämä, jossa on myös haasteita ja vaikeuksia - me kaikki olemme vain ihmisiä. Olemme enemmän tasavertaisia, kuin kuvien perusteella luulemme. Vain aniharva laittaa kuvia esimerkiksi keittiön tiskivuorista, lasten kiukuttelusta tai laskuista. Tätä on haastava muistaa kun niitä kauniita kuvia vilisee silmissä, mutta toivottavasti itse kukin oppisi muistuttamaan itseään tästä, jotta kateutta ei tarvitsisi potea.
 
Olen havainnut

Mitä positiivista kateus voisi meille opettaa? Kateus on peili siitä, mistä kokee itsessään tai elämässään puutetta. Asiat, joita kokee puutteeksi, joista on kateellinen, ovat asioita jotka ovat oman onnellisuuden ja itsearvostuksen kannalta tärkeitä. Kateellinen ihminen kokee, että tarvitsisi näitä asioita myös itselleen ollakseen onnellisempi.
Tutkaile ja mutustele edellisiä ajatuksia, että voisivatko ne kohdallasi paikkaansa. Voit tehdä jopa listan asian tutkimisen helpottamiseksi: mistä minä olen kateellinen? Kun listaat kateuden kohteita, saatat saada selville asioita, joita omasta elämästäsi puuttuu, tai mitä haluaisit itsessäsi kehittää.
 
Itsetuntemus on avain oman elämänlaadun parantamiselle. Kateus voi siis parhaimmillaan lisätä itsetuntemusta, ja se on positiivista!
 
Kateus on parasta kesyttää ja kohdata, sitä ei kannata kieltää. Kateuteenhaan liittyy myös häpeä, jonka takia moni haluaa kieltää olevansa kateellinen. Mutta kateuden myöntämisessä ei ole mitään hävettävää - teet sen sitten itsellesi, tai luotettaville läheisillesi, jotta saat tukea kateudesta eroon pääsyyn. On rohkeaa myöntää todelliset tunteensa.
 
Onko kateuden aihe sellainen asia, mitä voisit tavoitella myös omaan elämääsi? Ala tämän pohjalta tekemään asioita, jotta pääsisit lähemmäksi näiden asioiden saavuttamista. Kanavoi kateus voimavaraksi sen kautta, että ymmärrät oman elämäsi kehitystarpeita.
 
Tuleeko kateus menneistä pettymyksistä, menetyksistä tai epäonnistumisista?

Tuleeko kateus menneistä pettymyksistä, menetyksistä tai epäonnistumisista?

Anna itsellesi lupa surra niitä ja muista - koskaan ei ole liian myöhäistä yrittää uudelleen, mahdollisuuksia elämässä on loputtomasti. Älä pelkää. Kasvata omanarvontuntoa, jotta uskallat tavoitella unelmiasi uudelleen. Omanarvontuntoa voi kasvattaa miettimällä asioita, joista on itsessään ja elämässään kiitollinen, jotka pitävät arjen turvallisuutta ja onnea tuovia rakenteita pystyssä. Mitä et ikinä vaihtaisi pois omista ominaisuuksistasi, elämästäsi? Kiitollisuus on yksi hyvä kateuden vastalääke, koska se tuottaa tyytyväisyyttä omaan elämäänsä.
 
Arvosta omaa yksilöllisyyttäsi, itseäsi sellaisena kuin olet. Sinussa on vahvuutta, ja se lisääntyy mitä paremmin tunnet itsesi hyvät ja huonot puolet. Älä häpeä olla kateellinen, vaan anna sen olla mahdollisuus henkiseen kasvuun, oppimiseen, paranevan itsetuntemuksen kautta.
 
Jos et pääse kateudesta eroon samantien, älä ajattele että se on mahdotonta - jokaisella on oma yksilöllinen aikansa käsitellä vaikeita asioita elämässään. Jo se on kunnioitettavaa ja ihailtavaa, että aikoo ottaa asian käsittelyyn.
 
Kateus on ollut elämäni vaikein oppitunti, mutta lopulta oivalsin miten käsitellä sitä jotta elämäni on onnellisempaa. Joka ikinen negatiivinen tunne on piilotettu positiivinen oivallus. Elämä on tasapainoa, ja jokaisella tunteella on vastakohtansa. Kateuden vastakohta on tyytyväisyys itseensä sellaisena kuin on. Tyytyväinen ihminen unohtaa olla kateellinen, kun oman elämän onnen aiheet ovat päällimmäisenä mielessä.

Haluaisitko keskustella kanssani tästä, tai muusta mieltäsi askarruttavasta aiheesta? Soita minulle jo tänään, alanumeroni on 432. Autan sinua löytämään oivalluksia ja ratkaisuja, joiden avulla elämänlaatusi paranee. Tarjoan sinulle ratkaisukeskeistä näkökulmaa elämääsi. Autan ja kuuntelen - soita minulle. Yhdelläkin soitolla voi olla suuri positiivinen vaikutus elämääsi.
 

Kukka-Maaria

 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Jussi
Alanumero:
 
Inkeri
Alanumero:
 
Eva Maria
Alanumero:
 
Sofia Teräs
Alanumero:
 
Tuulia
Alanumero:
 
Kaia
Alanumero: