Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Tarjous korttimaksu 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Spiritualismi

Temperamentti / persoona

Itsetuntemus on edellytys toisen ihmisen tuntemiseen ja usein meidän omakuva on vääristynyt ulkoapäin tulevan sosiaalisen paineen alla. Astrologinen kartta auttaa löytämään synnynnäisen temperamentin ja lisäksi sen mitä persoonamme kehityshaasteita olemme elämäämme ottaneet.

Temperamentti on meille kaikille tuttu sanana, tässä käsittelen sitä synnynnäisenä ominaisuutena, joka säilyy kohtalaisen muuttumattomana koko iän.

Jung määritteli käsitteet ekstrovertti ja introvertti, jotka lyhyesti määritellen käsittävät henkilön ominaisuutta olla joko ulospäinsuuntautunut sosiaalista vuorovaikutusta hakeva tai sisäänpäin kääntynyt omassa sisäisessä maailmassa viihtyvä ja jopa sosiaalisia kontakteja karttava.

Oulun Yliopiston yrittäjäkurssin jälkeen kehitimme testiä, jolla voi testata henkilön synnynnäistä temperamenttia, lisäämällä siihen kolmannen ulottuvuuden – voiman.

Ulospäinsuuntutumisen märittelemme usein toisesta ihmisestä puhuessa iloisuudeksi, ystävällisyydeksi ja seurallisuudeksi, sisäänpäinkääntymisen taas määrittelemme ujoudeksi, vaatimattomuudeksi ja hiljaisuudeksi. Tämän kolmannen, voima ominaisuuuden määrittelemme määrätietoisuudeksi, asiallisuudeksi ja toimeliaisuudeksi.

Meissä kaikissa on näitä kaikkia ominaisuuksia mutta hallitseva ominaisuus tulee esille silloin, kun joudumme tavalla tai toisella mukavuusalueen ulkopuolelle. Ryhmässä, joka tavalla tai toisella kriisiytyy ja jossa ei arvovaltansa ansiosta ole johtajaa, henkilö, jolla on eniten voima ominaisuutta ottaa hallinnan ja ulospäinsuuntautunut myötäilee ja vetäytyvä vetäytyy omaan maailmaansa.

Tämä käyttäytymismalli aiheuttaa eniten ongelmia parisuhteissa ensihuuman jälkeen, kriisitilanteiden syntyessä henkilöiden temperamentin vahvin ominaisuus ottaa vallan ja erottaa heidät vähierin, jos persoona ei ole kasvatuksen ja koulutuksen myötä kehittynyt käsittelemään erilaisia tilanteita.

Temperamentti / persoona

Persoona muodostuu aina synnynnäisen temperamentin päälle.

Hyvissä olosuhteissa ulospäinsuuntautuneen temperamentin haltijasta tulee sosiaalisesti taitava seurallinen yksilö, joka on myös kohtalaisen joustava ja osaa huomioida toiset.

Jos kasvuolosuhteet lapsuudessa eivät ole suosineet persoonan kehitystä voi hänestä kehittyä ”miellyttäjä marttyyri”, ”päällepäsmäri, joka ei osaa ottaa toisia huomioon ja jolla ei ole ollenkaan empaattisia kykyjä, vaikka hän sitä mainostaa kyllästymiseen saakka”.

Ulospäinsuuntautunut henkilö kaipaa yleisöä ja huomion kohteena olemista, jos hän ei sitä saa, hän voi turhautua.

Parisuhteessa tällainen persoona voi olla liian päällekäyvä eikä kumppani saa omaa tilaa ennekuin lähtee koko suhteesta, sitten hän ihmettelee, että kun minä tein kaikkeni ja mikään ei kelvannut, hän vain unohti kysyä mitä toinen haluaa.

Vetäytyvän temperamenttityypin ihminen kaipaa jo lapsesta asti omaa rauhaa, hänen persoonansa kehittyy tasapainoiseksi luovaksi henkilöksi silloin, jos hänellä on mahdollisuus omissa oloissaan tutkia maailmaa ja saada sitten aikuisen ohjausta, kun hän sitä haluaa. Hän ei ole joukkuepelaaja ja suurimman virheen vanhemmat tekevät viemällä väkisin joukkuepelien pariin, hän on tutkija ja ajattelija. Mikäli tällainen henkilö ei saa tarpeeksi omaa rauhaa, rasittuu hänen normaalia vilkkaampi aivotoiminta ylikierroksille ( heidän aivosähkötoimintansa on tutkitusti normaalia aktiivisempaa) rasittaen psyykettä ja masennus ja depressio voi iskeä jo varhaisella iällä.

Määrätietoinen, voimakas temperamentti vaatii kasvaessaan turvalliset vakiintuneet rakenteet kehittyäkseen tasapainoiseksi persoonaksi. Aikuisiälläkin hän kaipaa selkeää hierarkiaa ja oman paikan tunnistamista siinä, sekä työssä, kotona että vapaa-ajalla. Turvan horjuessa ja rakenteiden rajojen ollessa epäselvät tai jos esimerkiksi johtaja ei työpaikalla selkeästi ohjaa tehtäviä, voi hänestä kehkeytyä hankala työkaveri tai puoliso ja sama pätee lapseen jolla ei ole selkeitä rajoja.

Oman itsen, lapsen tai puolison käytöksen ymmärrystä voi huomattavasti avata astrologisen kartan avulla koska temperamenttityypit käyvät sieltä useimmiten selkeästi esille. Kartan tulkinnasta on parisuhteen ymmärryksessä suurta apua sekä siinä, mihin lapsenkasvatuksessa tai uravalinnassa kannattaisi kiinnittää huomio, että hänen persoonansa kehittyisi mahdollisimman tasapainoiseksi.

Jos haluat tietää aiheesta lisää tai sinulla on kysyttävää omaan elämääsi ja persoonaasi liittyen, soita vapaasti minulle, niin keskustellaan siitä lisää.

Kaarina   

 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Kristiina
Alanumero:
 
Johanna Karpov
Alanumero:
 
Anne Virpikari
Alanumero:
 
Osmo Pollari
Alanumero:
 
Jussi
Alanumero:
 
Saija Ranttila
Alanumero: