Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Tarjous korttimaksu 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Rakkaus ja parisuhde

Seksuaalisuuden portaat

Ihminen on seksuaalinen aina vauvasta vaariin, syntymästä kuolemaan saakka. Ihmisen seksuaalinen kehitys tapahtuu portaittain. Jokainen porras on tärkeä, eikä yhdenkään yli ole hyvä hypätä. Rauhallinen eteneminen antaa parhaan lopputuloksen. Portaita on yhteensä yhdeksän.

Ensimmäisellä portaalla ihminen rakastuu hoitajaansa. Siihen turvalliseen ihmiseen, joka antaa ruokaa ja laittaa illalla nukkumaan. Pieni lapsi ajattelee usein menevänsä isona naimisiin oman vanhempansa kanssa. Meilläkin on tietämättäni käyty kolmiodraamaa, kun poikani on halunnut mennä naimisiin minun kanssani vastustaen samalla siskonsa unelmaa, että heistä tulisi keskenään pari. Tässä vaiheessa lapset huomaavat, että tytöt ja pojat ovat erilaisia ja heitä alkaa kiinnostaa, mistä vauvat tulevat.

Seksuaalisuuden portaat

Toisella portaalla astuu kuvaan julkkisrakkaus. Rakkauden kohde nykytytöillä voi olla vaikka Robin. Rakkauden kohde on oikeasti tuntematon. Osa ihmisistä jumittuu tähän vaiheeseen.

Kolmannella portaalla rakastutaan tuttuun henkilöön, mutta rakkaus pidetään muilta salassa, myös rakkauden kohteelta itseltään. Ihastuksen kohde voi olla vaikka luokkatoveri tai isoveljen kaveri. Oma keho alkaa kiinnostaa.

Neljännellä portaalla uskoudutaan parhaalle ystävälle. Samalla opetellaan testaamaan, keihin ystävistä voi luottaa, keihin ei. Oma ulkonäkö alkaa kiinnostaa. Omaa ja kavereitten ulkonäköä aletaan vertailla.

Viides porras on meneillään, kun ihastukselle uskalletaan kertoa tunteista tekstiviestin tai sähköpostin kautta. Vastausta ei odoteta, eikä suoraan uskalleta vielä puhua. Ollaan yleensä murrosikäisiä. Tässä vaiheessa aletaan miettiä, mitä vanhempien makuuhuoneessa tapahtuu.

Kuudennella portaalla kävellään käsi kädessä. Kaikki saavat nähdä, että tykätään. On tärkeää saada viettää aikaa yhdessä. Seksuaalista kiihottumista ei vielä tapahdu. Ystävyyden loppuminen tuntuu siltä, että koko maailma romahtaa antaen samalla vahvuutta kohdata tulevaisuuden pettymyksiä.

Seksuaalisuuden portaat 1

Seitsemännellä portaalla mukaan tulee suutelu. Pysytään vielä suun ja kaulan alueella. Koetaan kiihottumista, mutta ei kuitenkaan vielä edetä pidemmälle. Tässä vaiheessa opetellaan halujen hillitsemistä ja kumppanin kunnioitusta.

Kahdeksannella portaalla opetellaan tuntemaan, mikä tuntuu hyvältä itsestä ja mikä kumppanista. Suhde on turvallinen, eikä toisen antamia rajoja loukata.

Yhdeksännelle portaalle siirrytään, kun on löydetty kumppani, jonka kanssa rakkauden tunne on niin syvä, että halutaan edetä yhdyntään saakka. Tälle portaalle ei ole syytä kiirehtiä. Kumppaniin on voitava luottaa. On oltava valmis ottamaan vastuuta ja osattava käyttää ehkäisyä. Tällä portaalla yhdistyvät fyysinen ja psyykkinen mielihyvä.

Suhteen loppuessa, ollaan sitten minkä ikäisiä tahansa, on hyvä palata riittävä määrä portaita taaksepäin ja aloittaa kiipeäminen uudelleen.
 
 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Adele
Alanumero:
 
Anne Virpikari
Alanumero:
 
Osmo Pollari
Alanumero:
 
Ulpu
Alanumero:
 
Kaarina
Alanumero:
 
Niitta
Alanumero: