Unien merkitys | ASTRALTV.FI
Luokat
Soita nyt! 0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
 
Rekisteröityneille korttimaksajille 0100 86610
 
 
Tarvitsetko apua? info@astraltv.fi
Unien tulkinta

Unien merkitys

Luontokansojen keskuudessa huomattiin jo kauan sitten, että unet luovat jonkinlaista yhteyttä todellisuuden ja mielikuvituksen välille. Unen kuvia on yritetty tulkita lähes aina vaikkakin vaihtelevalla menestyksellä.

Unitulkinnan historia ulottuu kauas antiikin aikaan. Joinakin vuosisatoina sitä pidettiin taiteena, muina aikoina taikatemppuna; tieteelliselle tasolle se nousi Sigmund Freudin työn seurauksena 1800-luvun loppupuolella.
unien

Unien psykologia

Freud oivalsi, että unet heijastavat henkilön sisäistä maailmaa. Hän ymmärsi, että unet rakentuvat valveajan teoista ja tapahtumista, ja ne ovat monesti pelkkiä symboleja. Unen kuvat eivät siis aina merkitse sitä, mitä niistä ensimmäisenä mieleen tulee. Unessa ei ole fyysisiä tai henkisiä rajoja, tajunta pääsee lepotilaan ja vapautuu kokonaan. Näin saattaa tapahtua, että nukkuessa luulee osaavansa lentää, uida tai säveltää musiikkia, vaikkei todellisuudessa ole vastaavanlaisia koskaan koettu. Painajaisissa kohdataan taas usein mielettömiä kauhistuksia: tapamme jonkun tai meidät tapetaan, taistellaan hirviöitä vastaan, putoamme syvään kuiluun jne. Näissä unissa käsitellään yleensä ahdistuksia, toisin sanoen aivot ”sulattavat” pelkoja, epäkohtia ja jokapäiväisiä koettelemuksia tällä tavalla.

Kun yritetään tulkita unia, on pidettävä mielessä, että unen päähenkilönä on aina unen näkijä itse. Tämä pitää paikkansa myös silloin, kun nähdään unta muista ihmisistä. Jopa käsittämättömimmät unen kuvat kertovat itsestämme, omasta elämästämme ja persoonallisuudestamme. Jotkut sanovat etteivät he näe koskaan unia, mutta tutkijoiden mielestä se on mahdotonta: jokainen näkee unia useasti yön aikana, mutta kaikki eivät niitä muista. Uni on aivojen tahatonta toimintaa, joka tapahtuu ns. REM-vaiheessa, eli nopeiden silmänliikkeiden vaiheessa. Jos katsellaan nukkuvaa (olkoon se ihminen tai eläin) REM-vaiheen aikana, voidaan nähdä, miten silmät liikkuvat nopeasti suljettujen luomien alla, joskus jopa kädet ja jalatkin nytkähtelevät. (Koirat taas usein tekevät juoksuliikkeitä nukkuessaan.)

unien

Unen eri lajeja

Vaikka unia luonnehtii eniten meidän omat personalisuuspiirteemme, yksilölliset kokemuksemme ja tunteemme, ne voidaan kuitenkin luokitella tiettyjen psykologisten tai sisällöllisten kriteerien perusteella.

Ahdistusunet: Ne ovat tyypillisimpiä elämänvaiheissa, joissa henkilö (iästä ja sukupuolesta riippumatta) kokee paljon jännittyneisyyttä.

Pakkomielteisiä unia: Psykologisissa tutkimuksissa on kiinnitetty huomiota ennen kaikkea lapsia ja murrosikäisiä koskevaan ilmiöön, jolloin unen näkijä ei pysty erottamaan unta ja todellisuutta toisistaan, ja hän jatkaa unessa aloitettua toimintaa myös heräämisen jälkeen. (Asiaan täytyy puuttua, koska se voi aiheuttaa onnettomuuksia.)

Kuolemaunet: Ne voivat esiintyä jokaisen kohdalla. Unessa nähdään yleensä läheisen, ystävän, tuttavan tai jopa oman itsensä kuolema. Taustalla on monesti pelko menetyksestä.

Putoamisunet: Kaikki näkevät putoamisunia, tyypillisesti murrosikäisenä ja nuorena aikuisena.

Aistiunet: Unen näkijä kokee todellisessa unessa esiintyviä tuoksuja, ääniä (esim. musiikkia) tai monenvärisiä näköjä jopa tuntia heräämisensä jälkeen. Tämä unilaji on tyypillinen lähes ainoastaan naisille. 

Enneunet: Unen näkijä näkee kuvia, jotka vastaavat täysin tai lähes täydellisesti lähitulevaisuudessa toteutuvista tapahtumista. Ne koskevat eniten aikuisia, ja liittyvät yleensä johonkin läheiseen henkilöön. 

Eroottiset unet: Niitä näkevät kummankin sukupuolen ja jokaisen ikäluokan edustajat tyypillisesti ennen nukkumista koetun eroottisen kokemuksen vaikutuksesta.

Kun fyysinen keho nukkuu, sisäinen minäsi on levossa. Puolustusvaistosi ovat horroksessa, joten on todennäköisempää, että otat unessa vastaan minkä tahansa kokemuksen, joka ylittää todellisuuden tai logiikan rajan.

Tämä tekee unista ihanteellisen välineen välittää sinulle viestejä edesmenneiltä läheisiltäsi tai korkeammalta itseltäsi. Koska unesi ovat rajaton väline viestien paljastamiseen, ei ole mitään rajaa sille, mitä voit löytää ja ratkaista omalla kohdallasi, erityisesti koulutetun unien tulkitsijan avulla, joka voi tulkita unet puolestasi. Olipa kyseessä sitten toistuva uni, painajainen tai muu visionäärinen tai ennustava uni, josta et saa ajatuksiasi irti, sinun kannattaa konsultoida yhtä unien tulkitsijoistamme, jotta voit tulkita sisäisen minäsi viestit mahdollisimman nopeasti.


Mikä AstralTV on?

AstralTV on yksi luotettavimmista ennustustulkintoja tarjoavista verkkoyhteisöistä. ASTRALTV on jo yli 8 vuoden aikana tehnyt tuhansia ennustuksia puhelinkonsultaatioiden kautta. Se on auttanut monia löytämään tiensä onnellisempaan elämään ja parantamaan elämän laatua. Tarjoamme paljon enemmän kuin ennustamista, meiltä saat tukea ja neuvoa elämän sinulle tärkeisiin kysymyksiin. Mielenrauha, tasapainoinen elämä ja onnellisuus ovat vain puhelinsoiton päässä.

TYli 40 selvännäkijän, astrologin, unien tulkitsijan ja henkisen neuvojan joukosta löydät varmuudella sinulle sopivan selvännäkijän. Soita yhdelle luotettavimmista ja omistautuneimmista meedioistamme jo tänään! Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia, ja voit puhua ongelmistasi mahdollisimman turvallisella tavalla ilman, että ne joutuvat asiattomien korviin. Palvelumme on luottamuksellinen ja turvallinen, saat suorat vastaukset todellisilta meedioilta, 100% tyytyväisyys!

 
Suomen parhaat näkijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tulkintoja puhelimitse 24/7.
0700 03445
Puhelun hinta: 3,58€/min + pvm
Katariina
Alanumero:
 
Tuulia
Alanumero:
 
Sandra
Alanumero:
 
Eva Maria
Alanumero:
 
Vilma
Alanumero:
 
Siruska
Alanumero: